Bach-virágterápia

Bach ViragterapiaA Bach-virágterápia bámulatos hatékonysággal indítja be és hozza újra áramlásba az akár érzelmi, akár fizikai szinten megrekedt, elakadt folyamatokat. Kibillent érzelmi állapotunk gondozásával segíti a magasabb Énünkkel való együttműködést. 

A cseppeket 3-4 hétig kell szedni naponta, így egy folyamatos napi ritmust, impulzust tudunk biztosítani a változáshoz.

Edward Bach víziója

A materializmus módszerei helyett a tudományban olyan módszerekre van szükség, amelyek a valóságon és az igazságon alapulnak, s ugyanazok az isteni törvények irányítják őket, mint saját lényünket. 

A gyógyítás a test pusztán fizikai kezelésére korlátozódó módszerekből tovább fog fejlődni a spirituális és mentális gyógyítás irányába. A lélek és a kedély közötti harmónia visszaállításával eltávolítja a betegség alapokát, majd olyan fizikai szereket használ fel, amelyek még szükségesek a test teljes gyógyulásához.

Két nagy célja lesz tehát a jövő orvosának.

Az első, hogy páciensét önismerethez segítse és rámutasson azokra az alapvető tévedésekre és hibákra, amelyeket elkövethet. Tanulmányoznia kell az emberen uralkodó lelki törvényeket, valamint foglalkoznia kell az emberi természet lényegével, hogy fel tudja ismerni a lélek és a személyiség közötti konfliktust előidéző tényezőket azoknál, akik segítségért fordulnak hozzá. Meg kell tudnia mondani a szenvedőnek, mely cselekedeteik irányulnak az egység ellen és melyek az egység megteremtése érdekében fejlesztendő, feltétlenül szükséges erények. Minden egyes eset gondos vizsgálódást igényel, s csak akik életük jelentős részét az ember tanulmányozásának szentelték, s akiknek szívét a segítés vágya tölti el, azok képesek teljesíteni ezt a nagyszerű és isteni szolgálatot: felnyitni a szenvedő szemét, felvilágosítani őt a lét alapjairól, reményt adni neki, bizalmat ébreszteni benne, így segítve őt betegsége legyőzésében. A megfelelő kezelés során semmi olyasmi nem alkalmazható, ami levenné a páciens válláról saját felelősségét, olyan intézkedések használhatók csupán, melyek saját hibáinak elhárításában segítségére lehetnek.

Az orvos második kötelessége abban áll majd, hogy olyan gyógyító szereket adjon páciensének, melyek segítik, hogy teste megerősödjön, szelleme pedig megnyugodjon, látóköre tágulhasson és a teljességre törekedhessen.

Kökény-Hámori Eszter, Biográfiai konzultáció | homeszter@gmail.com | 06 30 496 9848
Pilisszentlászló | Budapest 1065 Bajcsy-Zs. u. | Budapest 1122 Maros u. 20.

Copyright © 2021 Kökény-Hámori Eszter